Fırın Kabak Graten Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Fırın Kabak Graten Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Malzemeler:

  • 4 adet kabak (yuvarlak dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı rendelenmiş Torku kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı Torku süt
  • 2 yemek kaşığı Torku tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Torku un
  • Tuz, karabiber, muskat

Yapılışı:

  1. Kabak dilimlerini tuzlu suda bekletin, sonra süzün.
  2. Bir tavada Torku tereyağını eritin, Torku unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Torku Sütü ekleyip karıştırın, koyu bir beşamel sos yapın.
  4. Beşamel sosun içine rendelenmiş Torku kaşar peyniri, tuz, karabiber ve muskat ekleyin.
  5. Fırın kabına bir kat kabak dilimi dizin, üzerine beşamel sostan dökün. Bu işlemi tekrarlayın.
  6. En üst kata beşamel sosu dökün ve 180°C'ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyen olsun!