Fırın Kabak Graten Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Malzemeler:
- 4 adet kabak (yuvarlak dilimlenmiş)
- 1 su bardağı rendelenmiş Torku kaşar peyniri
- Yarım su bardağı Torku süt
- 2 yemek kaşığı Torku tereyağı
- 2 yemek kaşığı Torku un
- Tuz, karabiber, muskat
Yapılışı:
- Kabak dilimlerini tuzlu suda bekletin, sonra süzün.
- Bir tavada Torku tereyağını eritin, Torku unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Torku Sütü ekleyip karıştırın, koyu bir beşamel sos yapın.
- Beşamel sosun içine rendelenmiş Torku kaşar peyniri, tuz, karabiber ve muskat ekleyin.
- Fırın kabına bir kat kabak dilimi dizin, üzerine beşamel sostan dökün. Bu işlemi tekrarlayın.
- En üst kata beşamel sosu dökün ve 180°C'ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.