Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Hazırlanışı : Bulgur ve irmiği derin bir kaba alıp karıştıralım üzerine sıcak su ekleyip üzeri kapalı 10 dakika dinlendirelim 10 dakika dinlendikten sonra karıştıralım ve soğumasını bekleyelim daha sonra içerisine Un yumurta tuzu ekleyip elimizi ıslatarak yoğuralım ve şekil verelim kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz çok az yağ ekleyip 10 dakika kadar köftelerimizi haşlayalım. Patlıcanları közleyip sarımsaklı yoğurt ile buluşturalım servis tabağına alalım. Rendelenmiş domates ve salça ile sosumuzu hazırlayalım haşlanmış köfteleri üzerine aktaralım son olarak maydanoz ekleyip ilk sıcağı çıkınca patlıcanlı harcın üzerine aktaralım
Malzemeler | Sos için |
2 subardağı kısırlık bulgur |
3,4 yemek kaşığı sıvıyağ |