Düğün Çorbası

Malzemeler

100 gr Torku Kavurma
5-6 su bardağı su
5 çorba kaşığı Torku Süzme Yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
3 çorba kaşığı Torku Tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Torku Kavurmayı küçük küçük doğrayalım. Bir kapta Torku süzme yoğurdu, unu, yumurtayı ve yarım su bardağı suyu çırparak boza kıvamında bir terbiye hazırlayalım. Üzerine 5 su bardağı su ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktaralım. Kavurmaları ekleyip sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce tuzu ekleyelim. Bir tavada Torku tereyağını eritip pul biber ilave ederek çorbanın üzerine gezdirelim.

Emine Beder’den Düğün Çorbasının Lezzet Sırrı
Torku kavurma, Torku süzme yoğurt ve Torku tereyağı ile yaptığımız çorba gerçekten çok güzel oldu. Yoğurtlu çorbalarda, tuzu baştan ilave ederseniz yoğurt kesilebilir. Yoğurdun kesilmemesi için tuz, çorba ateşten almadan hemen önce ilave edilmelidir. Bu sayede çorbanın kıvamı bozulmadan lezzeti korunur. Afiyet Olsun!