Ispanak Borani Yatağında Fellah Köftesi
Yoğurtlu Bulgur Köftesi
İçli Köfte
Telli Duvaklı Bulgur Pilavı
Çiğ Köfte
Tencerede Tavuk Büryan
Şalgamlı Bulgur Salatası
Gliko
Patatesli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi
Bulgur Salatası
Çilekli Pasta
Limonlu Islak Kek
Bitter Çikolatalı Kek
Tarçınlı Kurabiye
Sürülebilir Çikolatalı Krep
Bademli Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Kakaolu Vanilyalı Kurabiye
Kahveli Bisküviler
Un Kurabiyesi
Lokumlu Kurabiye
Helvalı Kurabiye
Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik
Çilekli Pasta

Pandispanyanın Hazırlanması: yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır yumurta akları mikserle çırpılır ve köpük gibi olmaya başlayınca şekerin yarım bardağı ve limon suyu ilave edilip kar gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilip mayonez rengini alana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilip 5 dakika daha çırpılır. Ve ikisi birbirine yavaşça yedirilir ve en son un, nişasta k. Tozu, vanilyası da ilave edilip spatula yardımıyla dikkatlice yedirilir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Pandispanya için: | İçi ve üzeri için : |
4 Yumurta |
400 ml. Torku Süt |
İç Krema: | Dış krema; |
200 ml süt kreması |
500 gr. çilek |