Bulgur Yemeği Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Malzemeler:
- 2 su bardağı Torku Çatalhöyük pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek (gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet büyük boy soğan (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı Torku Altınekin ayçiçek yağı
- 2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
- Tercihe bağlı olarak taze nane veya maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Gece önceden ıslattığınız mercimekleri süzün.
- Bir tencerede Torku Altınekin ayçiçek yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Domates salçası ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
- İçine yıkanmış ve süzülmüş Torku Çatalhöyük pilavlık bulgur’u ve mercimeği ilave edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyin, karışımı karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak bulgur ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
- Bulgur yemeğiniz hazır olduğunda üzerine taze nane veya maydanoz ekleyerek servis yapın.