Batırık Köftesi Tarifi - Torku Yemek Tarifleri
Malzemeler |
2 su bardağı Torku İnce Bulgur |
Hazırlanışı
Torku ince bulguru büyükçe bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı kaynar suyu dökün ve kapağını örtün. Bulgurların biraz yumuşaması için bir süre bekleyin. Sonra yemeklik küp doğranmış soğanları ekleyerek birkaç dakika yoğurun.
Başka bir tavada sıvı yağı ısıtın ve tahini ekleyin. Tahin hafifçe rengi koyulaşmaya başlayana kadar çok kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Ateşten alır almaz bu karışımı bulgurlara ilave edin.
Ayrı bir kapta domates ve biber salçasını, dövülmüş sarımsakları, öğütülmüş cevizi, pul biberi, kimyonu, tuzu, naneyi, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyin. Malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun. Çiğ köfte şekli verir gibi köfteler haline getirip marul yapraklarıyla servis yapın.
Emine Beder’den Batırık Köftenin Lezzet Sırrı
Torku ince bulgur ve Torku tahinin farkı tabiki lezzeti arttırdı. Afiyet Olsun!