Damak Çatlatan Tarifi
Malzemeler | Şerbeti için |
125 gr Torku Tereyağı |
2,5 su bardağı Torku Şeker |
Kullanılan bardak ölçüsü: Klasik 200 mililitrelik su bardağı
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak şekeri, suyu ve limon suyunu 10 dakika kaynatıp ateşten alarak soğutuyoruz.
Hamur yoğurma kabına yumurtayı kırıyoruz. Üzerine oda sıcaklığındaki Torku Tereyağını, şekeri, Torku Banada’yı ve Torku Ayçiçek yağını ekleyip krem haline gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Sarı haşhaş tohumunu bir kabın içine döküyoruz. Yuvarlak hamurun üzerine tohumların yapışması için kabımızı çalkalıyoruz.
Isıtılmış 180 derece fırında hamurlar çatlayana ve altı üstü hafifçe kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz.
Soğuk şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Süslemek için tatlıların üzerine birer çay kaşığı Torku Banada koyup üzerlerine ceviz yapıştırıyoruz..
Emine Beder'den Damak Çatlatan Tatlısının Lezzet Sırrı
Damak Çatlatan tatlısının lezzet sırrı, tatlı hamuruna eklediğimiz Torku Banada'nın, kendi lezzetiyle hamurun kıvamını bozmadan çok güzel bir tat kazandırmasıdır. Afiyet olsun!