Mütebbel (Tahinli Patlıcan Salatası) Tarifi
Malzemeler |
5 orta boy patlıcan |
Hazırlanışı
Patlıcanları köz aparatında veya ocak ateşinde közleyelim. Çabuk soyabilmek için patlıcanları kapaklı bir kaba alalım ve 5 dakika terletelim. Sonra patlıcanları soyup biraz suyunu sıktıktan sonra ince ince doğrayalım. Bir kapta dövülmüş sarımsağı, yoğurdu, tahini, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştıralım. Ardından patlıcanları ilave edip iyice harmanlayalım. Servis tabağına aktaralım.
Arzuya göre haşlanmış nohutları etrafına yerleştirelim. Bir tavaya tereyağını alıp önce birkaç tane bütün cevizi hafifçe kavuralım ve delikli kepçe ile alalım. Sonra aynı tavaya dövülmüş cevizleri ekleyelim, bir iki dakika kavuralım ve toz kırmızı biber ekleyip ateşten alalım. Salatanın ortasına bütün haldeki kavrulmuş cevizleri yerleştirelim, üzerine cevizli yağı gezdirip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Emine Beder’den Mütebbelin (Tahinli Patlıcan Salatası) Lezzet Sırrı
Patlıcanları iyice közleyip terlettikten sonra kolayca soyabilirsiniz. Torku Tahin ve Torku Süzme Yoğurdun sarımsak ile oluşturduğu lezzet cümbüşü, salataya çok güzel bir tat kazandırdı. Afiyet Olsun!