Limonlu Islak Kek Tarifi

Limonlu Islak Kek Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Hazırlanışı
Kek için yumurtaları kristal şekerle çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın. 22-24 cm çapında bir kek tepsisine boşaltıp 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Keki ıslatmak için su, kristal şeker ve limon suyunu bir cezvede kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler Islatmak İçin;
3 Yumurta, Yarım Çay Fincanı Limon Suyu,
1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker, Yarım Çay Fincanı Torku Kristal Şeker,
200 gr Eritilmiş Ilık Torku Tereyağ, Yarım Çay Fincanı Su
2 Limonun Rendelenmiş Kabuğu,
1,5 Su Bardağı Un,
2 Çorba Kaşığı Haşhaş,
1 Paket Vanilya,
1 Paket Kabartma Tozu