Katıklı Dolma Tarifi
Malzemeler | Üzeri için |
5-6 orta boy kabak |
50 gr Torku Tereyağı |
Hazırlanışı
Fesleğeni ince ince doğrayıp bir kaba alalım. Soğanı rendeleyip ilave edelim. Torku ince bulguru, dövülmüş sarımsakları, kıymayı, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyerek yoğuralım.
Kabakları çatal yardımıyla veya tırtıklı kabak soyucu ile soyup üçe keselim. İç kısımlarını kabak oyacağı ile veya bıçakla oyarak bulgurlu harçla sıkıca kabak parçalarının içini dolduralım.
Yayvan bir tencere ya da tavaya aralıksız dizerek üzerlerine ulaşacak kadar kaynar su ekleyip, ağır ateşte bulgurlar ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. (Kontrollü pişirin, suyu azaldıysa biraz daha su ekleyebilirsiniz). Torku Yoğurdun içine arzuya göre dövülmüş sarımsak ekleyelim. Servis tabağına yoğurdu yayalım.
Torku tereyağını eritip Torku ayçiçek yağı ile karıştıralım, toz kırmızı biberi ekleyerek ateşten alalım ve yoğurdun üzerine gezdirelim. Üzerine pişmiş haldeki dolmalarımızı dizip tekrar yoğurt ve kırmızı biberli yağı gezdirelim.
Emine Beder’den Katıklı Dolmanın Lezzet Sırrı
Torku ince bulgurunun lezzetiyle pişen dolmaların tadına, Torku yoğurt ve Torku tereyağının eşsiz lezzeti eklenince ortaya gerçekten nefis bir dolma çıkıyor. Evde fesleğen yoksa, yerine 2 tatlı kaşığı kuru nane kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun!