Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik Tarifi

Kakaolu Fındık Kremalı Ponçik Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Hazırlanışı
Unu bir kaba alıp ortasını açın. Mayayı ufalayın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta, pudra şeker, tuz, su ve mahlep ekleyip yumuşak kıvamlı ve pürüzsüz bir hamur halini alana kadar yoğurun. Ilık bir yerde üzeri kapalı olarak mayalanması için bekletin.

Hamuru merdane ile 2mm kalınlıkta açıp eşit boyda üçgen parçalar elde edecek şekilde kesin. Üçgenlerin ortasına bir miktar Torku Kakaolu Fındık Kreması sürüp geniş kenarından sivri ucuna doğru yuvarlayarak sarın.

Ponçikleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine alıp ılık bir ortamda 30 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar 15-17 dakika pişirin. Ilınınca üzerlerine bolca pudra şeker serperek servis yapın.

Malzemeler İç Malzeme

200 gr Un (yaklaşık 2 su bardağı)
1 Çay Bardağı Torku Pudra Şeker
15 gr Yaş Maya
1 Fiske Tuz
1 Yumurta
40 gr tereyağı
1 Kahve Fincanı Su
Yarım Çay Kaşığı Mahlep

Torku Banada Kids Kakaolu Fındık Kreması

Üzeri İçin

Torku Pudra Şeker