Güveçte Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Malzemeler | Kızartmak için |
1 paket Torku Dana Kuzu Misket Köfte |
Torku Ayçiçek Yağı |
Hazırlanışı
Mantarları ince uzun dilimler halinde, havuçları yuvarlak dilimler halinde, biberleri ise ince doğrayalım. Bir tavaya sıvı yağ alalım. Yağ ısınınca önce Torku dilimli patatesleri, sonra sırasıyla biberleri, mantarları ve havuçları kızartıp delikli kepçe ile alalım. Diğer tava da Torku misket köftelerini az miktarda sıvı yağda tavayı sallayarak kızartalım. Kızaran sebzeler ve misket köftelerini bir kaba alıp bezelye ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım.
Sos için bir tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ alıp dövülmüş sarımsak ve salçayı 1 dakika kavurup baharatlarını ve suyunu ekleyip bir taşım kaynatalım. Sosu köftelerin ve sebzelerin üzerine gezdirip harmanlayalım. Güveçlere eşit miktarda paylaştıralım. Güveçlerin üzerlerine arzuya göre ince dilimlenmiş yeşil ve kapya biberleri ve kaşarları çapraz şekilde yerleştirip ısıtılmış 200 derece ısılı fırında üzerlerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Emine Beder’den Güveçte Sebzeli Misket Köftenin Lezzet Sırrı
Sebzelerin, köfte ve sosun bir araya gelerek oluşturduğu lezzet harmonisine, üzerindeki kaşar peynirinin tadının da eklenmesiyle oluşan lezzeti anlatamam. Afiyet olsun!