Çabuk Turşu (Kırmızı Pancar Turşusu) Tarifi
Malzemeler |
5-6 orta boy kırmızı pancar |
Hazırlanışı
Pancarları soyup yıkayarak tencereye alalım ve üzerine örtecek kadar kaynar içme suyu ekleyip çok fazla yumuşatmadan, hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Pancarları tencereden çıkarıp kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım. Sarımsakları dövelim. Bir kabın içine dövülmüş sarımsakları, pancarları, Torku elma sirkesini, damak tadımıza göre tuzu, arzu edilen miktarda maydanozu ve pancarların haşlanma suyunu ekleyip karıştıralım. Soğuması için buzdolabında bekletelim ve servisten önce kuplara veya kaselere paylaştırarak servis yapalım.
Emine Beder’den Pancar Turşusunu Lezzet Sırrı
İçinde çok güçlü antioksidanlar bulunduran kırmızı pancar hem çok faydalı hem de çok lezzetlidir. Özellikle Torku elma sirkesi ile yapıldığında lezzet farkını anlayacaksınız. Bu turşunun olgunlaşmasını beklemeye gerek yoktur; yapıldığı anda yenilebilen pancar turşusunu sürekli buzdolabında bekletin. İkram ederken suyuyla birlikte sunabilirsiniz. Turşu tuzu kullanmanıza gerek yoktur, ancak isterseniz kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun!