Bitter Çikolatalı Kek Tarifi

Bitter Çikolatalı Kek Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Hazırlanışı

Yumurtaları kırıp kristal şekeri ekleyin ve mikserle 3 dakika çırpın. Süt, yağ ve unun yarısını ekleyip tekrar çırpın. Kalan unu, kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla aynı yönde karıştırın. Pürüzsüz kıvamlı kek hamurun yarısını yağlanmış kek kalıbına boşaltın.

50 gr margarini küçük bir kapta eritin. Doğranmış bitter çikolatayı erimiş sıcak yağın içine ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kalan kek hamuruna ilave edip iyice çırpın.

Kalıba boşalttığınız sade hamurun üzerine çikolatalı hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Malzemeler Çikolata Sos İçin

3 Yumurta,
1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker,
1 Su Bardağı Torku Süt,
Yarım Su Bardağı Torku Sıvı Yağ,
3 Su Bardağı Un,
1 Paket Kabartma Tozu,
50 gr Margarin,
40 gr Torku Bitter Çikolata,

1 Kahve Fincanı Torku Krema,
70 gr Torku Bitter Çikolata