Banadalı Cup Keyfi Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Malzemeler
Kreması için; Alt ve üst katman için;

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
200 gram labne peyniri (veya krem şanti)
Torku Banada

200 gram kakaolu bisküvi
100 gram sütlü veya bitter çikolata (rendelenmiş)
1 avuç fındık veya badem (iri kıyılmış)

Hazırlanışı
Öncelikle kremayı hazırlamak için orta boy bir tencerede süt, un ve toz şekeri karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra karışım ılımaya başlayınca vanilini ve labne peynirini ekleyin. Ardından Torku Banada'yı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Daha sonra, alt ve üst katmanlar için kakaolu bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Rendelenmiş çikolatayı ve iri kıyılmış fındık veya bademi bisküvi karışımına ekleyip harmanlayın. Hazırladığınız malzemelerle kup bardaklarını doldurmaya başlayın. Bardakların tabanına bir kaşık bisküvi karışımı koyun ve üzerine bir kat krema ekleyin. Ardından yeniden bisküvi karışımı ekleyin ve bir kat daha krema ile kaplayın. Son katmanı, dilediğiniz gibi bisküvi karışımı, çikolata rendesi veya kıyılmış bademle süsleyin. Son olarak tatlınızı buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Servis ederken üzerine biraz daha çikolata rendesi veya badem serpebilirsiniz. Afiyet olsun!