Çabuk Turşu (Kırmızı Pancar Turşusu) Tarifi - Torku Yemek Tarifleri

Kırmızı pancar turşusu, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatiftir. Pancar, zengin besin değerleri ve güçlü antioksidan içeriği ile vücuda fayda sağlar. Özellikle çabuk turşu tarifleriyle, pancar turşusunun hemen yenebilir olması büyük bir avantajdır. Torku Elma Sirkesi ile yapılan bu turşu, hafif ekşi ve ferahlatıcı bir tat sunar. Hızlıca hazırlanabilmesi sayesinde, pancar turşusunu her an sofralarınıza ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

5-6 orta boy kırmızı pancar
Yarım su bardağı Torku Elma Sirkesi
7-8 diş sarımsak
İçme suyu
Damak tadınıza göre turşu tuzu veya sofra tuzu
Arzuya göre maydanoz

Hazırlanışı

Pancarları soyup yıkayarak tencereye alalım ve üzerine örtecek kadar kaynar içme suyu ekleyip çok fazla yumuşatmadan, hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Haşlanan pancarları tencereden çıkarıp kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım. Sarımsakları dövelim. Bir kabın içine dövülmüş sarımsakları, doğranmış pancarları, Torku Elma Sirkesini, damak tadımıza göre tuzu, arzu edilen miktarda maydanozu ve pancarların haşlanma suyunu ekleyip karıştıralım. Pancar turşusunun buzdolabında soğumasını bekleyelim. Servis yapmadan önce, pancar turşusunu kuplara veya kaselere paylaştırarak sunalım.

Emine Beder’den Pancar Turşusunun Lezzet Sırrı

İçinde çok güçlü antioksidanlar bulunduran kırmızı pancar, hem çok faydalı hem de çok lezzetlidir. Özellikle Torku Elma Sirkesi ile yapılan pancar turşusu, lezzet farkını hemen hissettirir. Bu pancar turşusunun olgunlaşmasını beklemeye gerek yoktur; yapıldığı anda yenilebilen pancar turşusunu sürekli buzdolabında bekletebilirsiniz. Pancar turşusunu ikram ederken suyuyla birlikte sunabilirsiniz. Turşu tuzu kullanmanıza gerek yoktur, ancak isterseniz kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun!